Kiemelt projektek

 


Biológiai alapú gyógyszeralapanyag gyártás

Biológiai alapú gyógyszeralapanyag gyártás

 

Vállalatunk alapítója a gyógyszeripari alapanyagként használandó humán vérplazma gyűjtésével foglalkozó Vascular Plazma hálózatnak. Az első centrumot 2016 év elején nyitottuk, majd a hálózat dinamikus növekedésének köszönhetően 2019. elejére már 7 plazmaferezis centrummal rendelkeztünk. A vérplazmagyűjtő központok már nincsenek cégünk tulajdonában, de továbbra is elkötelezettek vagyunk abban, hogy a plazmaalapú gyógyszerek készítéséhez megfelelő alapanyagot biztosítsunk.

 

A gyűjtött vérplazmából gyógyszeripari partner segítségével olyan életmentő gyógyszerek készülnek, melyek szintetikus úton nem állíthatók elő. Tevékenységünkkel így hozzájárulunk például a különféle faktorhiányos, vagy véralvadási zavarokban szenvedő betegek kezeléséhez.

Vérminták fertőző ágens vizsgálata nukleinsav amplifikációs technikával

Vérminták fertőző ágens vizsgálata nukleinsav amplifikációs technikával

 

Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve vérminta vizsgáló laboratóriumot működtetünk a Dél-Pesti Kórház területén.

 

Laboratóriumunkban a véradások során keletkezett donációk vírus vizsgálatát végezzük nukleinsav amplifikációs technikával, mely segítségével nagy érzékenységgel és megbízhatósággal kiszűrhetők a vírusfertőzött (HIV, Hepatitisz B és C, Nyugat-nílusi vírus) donációk. A megfelelő analitikai technika alkalmazása elősegíti a hazai vérbiztonság növelését.

Mosquito - plazmaferezis gyártástámogató, donor nyilvántartó szoftver fejlesztés

Mosquito – plazmaferezis gyártástámogató, donor nyilvántartó szoftver fejlesztés

 

A plazmaferezis folyamata – mint minden gyógyszergyártási tevékenység – szigorú szabályozáshoz és ellenőrzéshez kötött.

 

A plazmacentrumok működéséhez elengedhetetlen a megfelelő gyártástámogató és donornyilvántartó szoftver használata.

 

IT partnerünkkel együttműködve egy teljes mértékben a felhasználó igényeire szabható gyártástámogató szoftvert fejlesztettünk, melynek további fejlesztésében, karbantartásában folyamatosan részt veszünk.

 

A centrumok igényeinek, illetve a magyar és nemzetközi hatósági előírásoknak megfelelő módon a szoftver validálási dokumentációját elkészítjük.

Kapcsolat

Email: office@vascular.hu